Leasecontract afsluiten? Waar moet je op letten!

Tegenwoordig zijn er steeds meer variaties van leasevormen. Zo hoef je tegenwoordig niet meer vast te zitten aan lange leasecontracten  en kun je kiezen voor de aantrekkelijke shortleasecontracten met een minimale termijn van 2 maanden. Maar waar moet u allemaal op letten indien u van plan bent om een shortleasecontract af te sluiten? Wij hebben voor u de diverse onderdelen op een rij gezet.

Wat zit inbegrepen bij uw contract

Je hebt vaak bij standaard shortleasecontracten onderhoud, pechhulp, verzekering en dergelijk erbij in zitten. Echter is het ook belangrijk om direct al vragen te stellen waar dit allemaal geldig is, in binnen- en buitenland? Na hoeveel uur ontvang je pechhulp? Dergelijke vragen kunnen door de leasemaatschappij beantwoord worden.

Stel je wilt vervroegd van je contract af?

Bij shortlease heeft u in principe geen problemen. Uw termijn is minimaal 2 maanden en u kunt hierna wekelijks opzeggen. Echter bij de overige leasecontractvormen is het verstandig om vooraf meer informatie in te winnen indien u een afkoopregeling kunt treffen, mocht u eerder willen stoppen, vanwege het verlies van uw baan, ziekte, overlijden of interesse hebben in een andere auto.
Ook hierdoor is shortlease vaak aantrekkelijk voor ieder type ondernemer.

Zorg dat u exact weet wat er gebeurd wanneer u de vastgelegde kilometers overschrijd

Zorg dat u vervelende verrassingen voorkomt, bijvoorbeeld dat u aan het einde van een maand een naheffing ontvangt omdat u de vastgestelde kilometers heeft overschreden. Zorg dat u vooraf op papier heeft staan wat overschrijding exact betekent en wat de consequenties zijn. De naheffing of hercalculatie wordt voornamelijk in percentages uitgedrukt.

De belangrijkste onderdelen vastgelegd in de voorwaarden van uw contract.

In de voorwaarden vindt u veelal informatie over het aantal banden, de afkoopregeling, administratiekosten met betrekking tot een bekeuring, BKR registratie en toetsing en tevens of het is toegestaan dat u uw partner in de auto laat rijden. Ook is het makkelijk om vooraf te weten of u opgehaald en gebracht wordt naar uw werk, indien uw auto van een nieuw APK voorzien dient te worden. Allemaal kleine onderdelen die tijdens het contract van belang zijn.