Hier vind je het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar!

De meeste volwassenen weten hoe belangrijk het is om aan kinderen voor te lezen. Jonge kinderen kunnen nog niet zelf lezen. Je wil echter zoveel mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van hun hersenen. Daarom lees je aan hen voor. Op die manier vergroot je hun inbeeldingsvermogen. In verhaalboeken is namelijk van alles mogelijk. Daarnaast vergroot je de woordenschat van het kind. Kom je bijvoorbeeld een woord tegen dat het kind niet kent, dan vraagt hij/zij je wat het woord betekent. Je legt dan uit wat de betekenis is zodat het kind nu een nieuw woord kent. Zoek je naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over allerlei leuke boeken. Zo vind je gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Voor meer informatie over boeken voor kinderen tussen de 10 en 12, zie hier.

Beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2021

Het uitkiezen van het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar kan een uitdaging zijn. Er zijn immers enorm veel kinderboeken beschikbaar. Je kunt dus kiezen voor een boek aan de hand van de doelgroep waar hij voor is geschreven. Kom je er dan toch niet uit, dan kies je voor een onderwerp dat het kind aantrekt. Een eenvoudigere manier om een goed boek uit te kiezen, is door een top 5 lijst te bekijken. Je kunt hierbij nog altijd de voorgestelde zoekmethoden toepassen. Echter, de zoektocht wordt verkort. In onze top 5 lijst zijn de boeken namelijk al geselecteerd aan de hand van de doelgroep. Bovendien zijn alle boeken in de lijst populair. De kans is dus groot dat een van deze boeken ook het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar voor jouw kind is.

1. De Gorgels – Magnetische spellingsdoos

Veel kinderen vinden het prettig wanneer je een boek uit een reeks aan hen voorleest. Op die manier vormen ze namelijk een hechte band met de personages in de boeken. Doordat de verhalen steeds over dezelfde personages gaan, kunnen kinderen zich de situatie ook beter inbeelden. De Gorgels - Magnetische spellingsdoosIs volgens jou het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar daarom een boek uit een reeks? Dan kun je kiezen voor een van de boeken uit de reeks De Gorgels. Wil je bovendien dat je kind kan oefenen met het boek? Dan is het boek De Gorgels – Magnetische spellingsdoos ideaal. Dit boek is afkomstig uit een boekenreeks. Bovendien gaat het hier niet om een verhaalboek, maar een oefenboek.

Om deze reden is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. De Gorgels – Magnetische spellingsdoos is een spellingsdoos waar kinderen thuis mee kunnen oefenen. Dit komt doordat er in het boek grappig en leerzame taalspelletjes zijn. Deze spelletjes sluiten volledig aan bij de schoolervaring. Je leert je kind met dit boek spelenderwijs om letters te herkennen. Denk je maar eens in dat je de letters “oepselabammie” ziet. Met deze letters kun je verschillende woorden maken. Ook kun je nagaan hoeveel magneetjes nodig zijn om het woord klauwen te vormen. Je vindt zelfs uit welke woorden van achteren naar voren en andersom gelezen kunnen worden. Maak optimaal gebruik van de 16 werkbladen en 180 magnetische letters!

Eigenschappen van het boek De Gorgels – Magnetische spellingsdoos:

 • Hoewel dit boek geen voorleesboek is, is het toch handig voor jonge kinderen.
 • De spelletjes in het boek sluiten helemaal aan bij de materie die kinderen op school krijgen.
 • Met dit boek kunnen kinderen thuis eindeloos oefenen met grappige en leerzame taalspelletjes.
 • Het boek is bedoeld voor kinderen die al leren lezen, maar is ook ideaal om kinderen letters te leren herkennen.

2. Slaapklets! voor kleuters

Kinderen maken net als volwassenen dagelijks van alles mee. Zo maken ze leuke dingen mee zoals pannenkoeken bakken met mama, maar ook minder prettige dingen. Een minder prettige ervaring voor een kind is bijvoorbeeld wanneer hij/zij valt en zich bezeert. Voor zowel jong als Slaapklets! voor kleutersoud is het goed om na een lange dag na te denken over de gebeurtenissen van die dag. Dit doen wat oudere kinderen en volwassenen door bijvoorbeeld in een dagboek te schrijven. Als je kind nog niet kan schrijven, kan hij/zij toch ook een dagboek erop na houden. Het moet weliswaar om een aangepast type dagboek gaan. Klinkt zo’n dagboek als het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Kies dan voor Slaapklets! voor kleuters.

Het boek Slaapklets! voor kleuters is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Met dit boek kunnen kleuters namelijk hun dag voor het slapengaan doornemen. Zo krijgen ze ook even de volle aandacht van mama of papa. Bovendien is het boek goed voor kinderen om de dag te laten bezinken. Daarnaast krijg je als ouder een kijkje in het hoofd van je kind. Samen kun je met het kind napraten over belevenissen en zelfs gevoelens van de dag. Vervolgens spelen jullie nog even samen voordat de nacht begint. Als je dit boek in huis hebt, neem je de dag met behulp van plaatjes en vragen door met je kind.

Eigenschappen van het boek Slaapklets! voor kleuters:

 • Dit boek is een soort van dagboek voor kleuters.
 • Met behulp van vragen en plaatjes neem je de dag door met je kind.
 • Het boekje voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar is ideaal voor 10 minuten quality time.
 • Klets over de dag, doe nog even gek en stop je kind daarna lekker in bed dankzij dit boek.
 • Tijdens het voorlezen van het boek kom je erachter wat je kind heeft meegemaakt en welke gevoelens hij/zij daarbij had.

3. Gouden Boekjes – Adje Doet Heel Druk

Sommige kinderen zijn van nature super druk. Ze willen zoveel mogelijk dingen meemaken en hebben vaak een groot inbeeldingsvermogen. Hoewel dit niet slecht is, kan het betekenen dat het kind ADHD heeft. ADHD wordt soms gezien als een “stoornis” waar therapie of pillen voor nodig zijn. Gouden Boekjes - Adje Doet Heel DrukWil je je kind laten zien dat dit echter ook positief kan zijn? Dan kennen wij voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit boek heet Gouden Boekjes – Adje Doet Heel Druk. Doordat dit positief verhaal over ADHD gaat, is het wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

De auteur van dit boek breekt een lans voor kinderen met ADHD. Het boek Gouden Boekjes – Adje Doet Heel Druk gaat over Adje. Hij kan sinaasappelschillen laten dansen. Dit doet hij, omdat hij slangenbezweerder is bij het circus. Ook kan hij trompetteren met zeep onder zijn oksel. Eigenlijk gaat het boekje over ADHD, aandachttekort- en hyperactiviteitenstoornis. Echter, al deze begrippen worden in een positief daglicht naar voren gebracht. Het boekje laat namelijk zien dat kinderen een rijke fantasie hebben en ze de wens hebben die te uiten. Daarom zie je dat Adje in het boek niet stil blijft zitten. Hij heeft nu eenmaal een “stuiterbil”. Dergelijke situaties worden positief beschreven in dit leuke en enigszins informatieve boekje.

Eigenschappen van het boek Gouden Boekjes – Adje Doet Heel Druk:

 • Dit boek gaat over ADHD, maar het vertelt op een positieve wijze over deze “stoornis”.
 • Eigenlijk is het boek een soort aangepaste autobiografie, omdat de auteur ook ADHD heeft.
 • Lees het boek voor aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar om hen te laten zien dat ADHD heus niet zo slecht is.
 • Hoewel het hier gaat om een kinderboek, is het boek ook wel informatief en prettig te lezen voor volwassenen.

4. Jip en Janneke – Sinterklaas komt!

Men is van mening dat kinderen van nu heel andere interesses hebben dan kinderen van vroeger. Op het gebied van technologie is dat waar. Volwassenen van nu hadden namelijk geen toegang tot alle technologieën van nu. Echter, op het gebied van (voor)lezen is er niet veel Jip en Janneke - Sinterklaas komt!veranderd. Kinderen genieten namelijk nog steeds van de verhalen van vroeger. Een klassieker die vroeger populair was en nu nog steeds aantrekkelijk is, is Jip en Janneke. Deze verhalen blijven leuk voor zowel jong als oud. Is een Jip en Janneke boek over Sinterklaas het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Dan schaf je het boek Jip en Janneke – Sinterklaas komt! aan.

Het boek Jip en Janneke – Sinterklaas komt! is leuk voor zowel ouderen als jongeren. Hierdoor is dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het boek bestaat bovendien niet uit slechts 1 verhaal. Je vindt er maar liefst 10 leuke verhaaltjes over Jip en Janneke in. Al de verhalen hebben te maken met de sinterklaastijd in de dagen voor het feest, tijdens en erna. Op de bekende manier gaan de kleuters door de gewone, dagelijkse dingen van het leven. Zo zetten ze de schoen, verdwalen ze omdat ze achter de Sint zijn aangelopen en ga zo maar door. Het tweetal wordt zelfs verlegen als Sinterklaas op bezoek komt. Er is steeds weer iets nieuws te beleven met deze buurkinderen.

Eigenschappen van het boek Jip en Janneke – Sinterklaas komt!:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Dit boek bevat maar liefst 10 Jip en Janneke verhalen over de sinterklaastijd.
 • In het boek vind je verhalen over de dagen voor het feest, tijdens en ook erna.
 • De kleuters in het boek doen gewone, dagelijkse dingen van het leven in de verhalen.
 • Prenten verlevendigen en vertellen de leuke verhalen nog eens met veel details en humor.

5. Minecraft – Alles over Boerderijen

Tegenwoordig weten kinderen al op heel jonge leeftijd om te gaan met computers, tablets en smartphones. Ze bekijken namelijk leuke video’s op deze apparaten of spelen er games op. Een bekende game voor kinderen is het spel Minecraft. Dit populaire computerspel bevat een creatieve, Minecraft - Alles over Boerderijenarchitectonische bouwomgeving. Ook gaat het om een uitdagende bouwomgeving met vijanden erin. Afhankelijk van de modus of versie die je speelt, krijg je te kampen met diverse uitdagingen. Wil je je kind beter leren omgaan met het spel? Dan is het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar het boek Minecraft – Alles over Boerderijen.

Eigenlijk is het boek Minecraft – Alles over Boerderijen een instructieboek. De instructies in het boek helpen je om de game Minecraft beter te spelen. Voor Minecraft liefhebbers is dit boek daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Als je de game speelt, dan heb je misschien al eens de survival-modus meegemaakt. In deze modus kun je niet zonder voedsel. Je hebt bovendien handige items en blokken nodig. Hoe kom je hieraan? Juist, door aan landbouw te doen. Daarom heb je je eigen boerderij nodig. In het handige boek ontdek je hoe je snel en efficiënt je eigen boerderij kunt opzetten. De informatie in het boek is in 4 hoofdstukken ingedeeld, namelijk welke gewassen je kunt verbouwen, hoe je dit doet en waarom. Ook wordt er ingegaan op veeteelt, een veilige manier om vijandige mobs te fokken en hoe je blokken kunt genereren.

Eigenschappen van het boek Minecraft – Alles over Boerderijen:

 • Er kan dankzij dit boek inspiratie worden opgedaan om eigen ontwerpen te maken.
 • Dit boek is een handig instructieboekje voor Minecraft-spelers die het spel beter willen leren spelen.
 • Hoewel het boek is bedoeld voor wat oudere kinderen, kun je het ook voorlezen aan 4-jarigen die de game spelen.
 • In het boek wordt er ingegaan op het verbouwen van gewassen, veeteelt, vijandige mobs fokken en blokken genereren.
 • Alle projecten worden stapsgewijs uitgelegd en elk onderdeel wordt in pictogramachtige kleurenillustraties uit de game getoond.

Voor meer informatie, zie ook https://www.taga.nl/beste-avi-m3-boek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *